Rassegna stampa

Simona Farcaș, președintă de asociație la Roma, a devenit contesa Cruciani Baglioni

Simona Farcaș, cunoscută în comunitate ca președinta asociației Italia-Romania Futuro Insieme (Irfi onlus) din Roma, este contesă, începând cu data de 10 noiembrie, data când s-a căsătorit cu alesul inimii ei, contele Fernando Giulio Crociani Baglioni. Nunta a fost oficiată la bazilica Sant’Apollinare din apropiere de piața Navona. Simona a primit un inel cu însemnele familiei.

Într-un material publicat de cotidianul “Il Tempo”, în paginile dedicate vieții mondene de la Roma, se spune: «Rochia miresei va semăna puternic cu cea purtată de Donna Isabel de Castro Curvelo de Herédia când în 1995 s-a căsătorit cu Dom Duarte Pio de Braganza, pretendent la tronul Portugaliei.

Flori de portocal astăzi pentru contele Fernando Giulio Crociani Baglioni și Simona Cecilia Farcaș, una dintre exponentele maxime ale comunităților românești și moldovenești în Italia, lingvistă și internaționalistă inspiratoare a asociației “Italia-Romania Futuro Insieme” și a multe alte inițiative pentru integrarea comunităților carpatico-danubiene și balcanice.

Cuvântul “da” a fost pronunțat în Bazilica din Sant’Apollinare în cadrul unei slujbe solemne (ora 11), în rit roman, oficiată de mons. Pedro Huidobro Vega, stareț al bazilicii și profesor la Universitatea Santa Croce. Mirii vor fi sărbătoriți de nobili, diplomați și academicieni, înalți gradați ai Forțelor Armate și exponenți ai tradiționalismului catolic. Pentru bărbați fracuri, însoțite de decorații pentru cei care fac parte din ordine cavalerești. După, recepția la Antica Biblioteca Valle.

Printre invitați, principii Domenico Napoleone Orsini, Carlo Massimo, Ernesto Liccardi Medici, Danilo Moncada di Monforte, Alberto Giovanelli, Elettra Giovanelli Marconi. Apoi Excelența Sa profesorul Gunar Riebs, consulul Slovaciei în Belgia, Excelența SaArhimandritul Simeone Catsinas de la Sacra Arhiepiscopie Ortodoxă a Italiei și Maltei,amiralul Mario Mancini, generalul de la Arma, Riccardo Amato, deputații Marco Scurria și Riccardo Mastrangeli, colonelul Stefano Marsili, marchizul Carlo Incisa di Camerana,marchizul Federico Gomez Paloma, contele Andrea Lignani Marchesani, baronii Antonio Lazzarino de Lorenzo și Roberto Jonghi Lavarini.»

Absolventă a Facultății de Litere și Filosofie, Simona C. Farcas, 36 de ani, din anul 2006 președinta asociației Irfi Onlus cu sediul la Roma, a avut intenția de a candida, în 2008, pentru Camera Deputatților, in colegiul diasporei. A renunțat, nereușind să adune numărul necesar de semnături pentru depunerea candidaturii.

Potrivit blogului crocianibaglioni.wordpress.com,familia Contelui Crociani Baglioni este o familie nobilă antică din Ducatul Spoleto, cu o genealogie documentată care ajunge la Ser Simone, căpitan al Republicii din Norcia, sec. XV.

Simona, cum a fost nunta?

«Am fost deosebit de impresionată de prezența la biserică și la ieșire. Sute de persoane, toate încântate să ne felicite. S-a dansat și o horă românească, în haine populare românești. A fost dovada clară că soțul meu îmi respectă originile și tradițiile țării natale. Aș mai adăuga că printre cele opt perechi de nași pe care le-am avut a fost și prof. Antonio Momoc, de la Universitatea București și deputatul Riccardo Mastrangeli. Apoi prof. Dr. Rodolfo Ricottini, avocatii Pasquale Landolfi și Francesco Scardaccione, prof. Cristina Mandosi.”

Care este sentimentul care vă leagă cel mai mult?

«În afara sentimentului de dragoste, pe noi ne-a unit și respectul față de valorile care ar trebui parcă mai mult promovate în actuala societate. {i aici mă refer la religie, familie și dragostea de patrie. Noi vom apăra mereu principiile familiei tradiționale și vom promova valorile sale. Este unul dintre lucrurile care ne-au unit.

Am să vă povestesc și o întâmplare mai deosebită, care pentru soțul meu a avut o semnificație importantă. El este un nobil dar totodată un istoric, un heraldist. A scris cărți de istorie, de heraldică și a fost mereu un pasionat de nume și semnificația lor. Întorcându-ne puțin în timp ajungem la străbunicii lui, Simone Cruciani și Cecilia Baglioni. Doi nobili care au trăit în secolul al XIX-lea, iar când ne-am cunoscut și a aflat că prenumele mele sunt Simona și Cecilia a făcut imediat legătura cu cele ale străbunicilor săi. Faptul că eu aveam ambele prenume l-a considerat un semn pozitiv, de bun augur.»

Ce cadou te-a bucurat cel mai mult?

«La cununie am primit un inel cu însemne ale familiei. Semnificația acestui inel este aceea de a duce mai departe valorile morale, creștine și religioase pe care familia soțului meu le-a apărat de-a lungul timpului.»

Unde veți petrece luna de miere?

«Luna de miere o vom petrece în Țara Sfântă. Vom merge în Israel și Palestina, iar această, hai să spunem, vacanță va însemna de fapt un “pelerinaj al sufletului”. Buchetul de flori de la nuntă îl voi lăsa la unul din locurile sfinte și una dintre ideile noastre este aceea de a ne ruga pentru liniștea și prosperitatea țărilor noastre, România și Italia.»

Ai vrut în 2008 să candidezi la alegerile politice din România. Te vei mai implica în politică?

«Da, a existat o implicare a noastră în politică. Eu, din câte știți am avut contacte cu partidul radical, chiar mi se propusese să candidez la alegerile europarlamentare în Italia, dar am refuzat. Au fost câteva principii cu care nu am fost de acord. Se contraziceau cu anumite valori de care vă spuneam mai devreme, familia, patria, religia. Pe viitor, vom vedea.»

Te vei implica în continuare în voluntariat?

«Vreau să mă implic cât mai mult în asociaționismul bazat pe voluntariat. și mi-aș dori să întâlnesc în demersul meu persoane pozitive, să existe o atmosferă de voie bună, fără invidie, bârfă, unite doar pentru a promova acțiuni care să ajute persoane sau să promoveze idei constructive.»

Ce părere are soțul tău despre România?

«Soțul meu iubește foarte mult România. Avem în județul Iași o casă și un teren pe care dorim să le dezvoltăm și să le considerăm ca o adevărată reședință. Sigur că mă voi întoarce mereu în țara mea natală, nu-mi voi uita niciodată rădăcinile. În ultimele vizite am fost foarte des în Bucovina, o zonă pe care o iubim foarte mult amândoi, acolo unde am fost mereu primiți în mod deosebit.»

Andi Rădiu

* * *

Boda de los Condes Crociani Baglioni

El pasado domingo se celebró en la Romana Basílica de San Apolinar la boda del Conde Don Fernando Crociani Baglioni y de Doña Simona Cecilia Fracas. El novio, perteneciente a la Nobleza Negra de Umbria, cuya familia se encuentra vinculada al Vaticano desde hace siglos, es Caballero de Gracia y Devoción de la Orden de Malta, Caballero de Gran Cruz de la Orden de San Gegorio Magno, de la Orden del Santo Sepulcro, de la Constantiniana de San Jorge, entre otras, además de estar en posesión de numerosas condecoraciones. Unido a esto es Presidente del Instituto de Estudios Históricos Beato Pío IX, Colegiado de Honor de esta Casa, Caballero de Derecho de Sangre del Real Capítulo de Santo Antonio de Lisboa y Miembro de la Diputación y Delegado ante la Santa Sede del Cuerpo Colegiado de la Nobleza Histórica de los Reinos Ibéricos. La novia, perteneciente a una antigua familia de la Nobleza de Transilvania, es Dama de Derecho de Sangre del Real Capítulo de Santo Antonio de Lisboa.

La Santa Misa fue celebrada íntegramente en latín por Monseñor Pedro Huidobro Vega, Profesor en la Pontificia Universidad de la Santa Cruz y se despazló a la Basílica de San apolinar el Pendón Pontificio de Pío IX, privilegio reservado para la Nobleza Romana. Entre los numerosos invitados se destacan los siguientes, algunos de ellos, miembros de esta Casa: el Archimandrita Simeone Catsinas, Monseñor José Apeles Santolaria de Puey y Cruells, Fray Marco Galdini, el Principe Stephan Cernetic de Montenegro, la Princesa Doña Elettra Giovanelli Marconi, el Príncipe Don Carlo Massimo, el Príncipe Don Alberto Giovanelli, el Príncipe Domenico Napoleone Orsini, el Príncipe Danilo Moncada di Monforte, el Príncipe Ernesto Liccardi Medici, el Marqués Alessandro Carletti, el Marqués Carlo Incisa di Camerana, el Marqués Federico Gomez Paloma, la Condesa Anna Teodorani Fabbri Mussolini, el Conde Massimiliano Pulvano Guelfi, el Conde Bruno Vaccari, el Conde Andrea Lignani Marchesani, la Condesa Alessandra Oddi Baglioni, el Barón Fabrizio Michele Tortorici di Vignagrande, el Barón Roberto Jonghi Lavarini Freiherr von Urnavas, el Barón Antonio Lazzarino de Lorenzo, el Barón Francesco Scardaccione, el Cónsul Gunar Riebs, el Profesor Antonio Momoc, el Almirante Mario Mancini, el General Riccardo Amato, el Coronel Stefano Marsili, el Vicepresidente del Senado Italiano Maurizio Gasparri, los Diputados Riccardo Mastrangeli y Marco Scurria o la soprano Gioconda Vesichelli.

La espectacular Plaza Navona se llenó con la alegría de las músicas populares rumanas, patria de la nueva Condesa Simona Cecilia Farcas Crociani Baglioni, constituyendo una de las anécdotas más simpáticas de la jornada. Numerosos romanos se agolparon en la entrada de la Basílica de San Apolinar para ver la entrada y salida de los novios a los que se unieron los turistas que allí se encontraban.

Además de la presencia, como ya se ha dicho, de Colegiados de esta Casa en la Ceremonia, el Real Capítulo de Caballeros de Santo Antonio de Lisboa, el Colegio Heráldico Antoniano de Lisboa y el Cuerpo Colegiado de la Nobleza de los Reinos Ibéricos, así como Instituciones dependientes y hermanadas ofrecen a los nuevos esposos su más expresiva felicitación y deseos de prosperidad. colegioheraldico

 

* * *

Fiori d’arancio sulle corone a Sant’Apollinare

Il conte Fernando Crociani sposa Simona Farcas

L’abito della sposa richiamerà fortemente quello indossato da Donna Isa bel de Castro Curvelo de Herédia quando nel 1995 si unì in matrimonio con Dom Duarte Pio di Braganza , pretendente al trono del Portogallo. Fiori d’arancio oggi per ilConte Fernando Giulio Crociani Baglioni e Simona Cecilia Farcas, di antica famiglia originaria dell’alta Transilvania, una delle massime esponenti delle comunità romena e moldava in Italia, linguista e internazionalista ispiratrice di «Italia-Romania Futuro Insieme» e di tante iniziative per l’integrazione delle comunità carpatico-danubiane e balcaniche. Il «si» sarà pronunciato nella Basilica di Sant’Apollinare con Messa solenne (ore 11), in rito romano, celebrata da mons. Pedro Huidobro Vega, rettore della basilica e docente nell’università della Santa Croce. A festeggiare gli sposi, nobiltà, diplomatici e accademici, alti gradi delle Forze Armate ed esponenti del tradizionalismo cattolico. Per gli uomini tight, completato da insegne per chi fa parte di ordini cavallereschi. Dopo la cerimonia ricevimento all’Antica Biblioteca Valle. Fra gli invitati, i principi Domenico Napoleone Orsini, Carlo Massimo, Ernesto Liccardi Medici, Danilo Moncada di Monforte, Alberto Giovanelli, Elettra Giovanelli Marconi. E ancora, S.E. professore Gunar Riebs, Console di Slovacchia in Belgio, S.E. l’Archimandrita Simenoe Catsinas della Sacra Arcidiocesi Ortodossa d’Italia e Malta, l’ammiraglio Mario Mancini , il generale dell’Arma, Riccardo Amato, gli onorevoli Marco Scurria e Riccardo Mastrangeli , il colonnello Stefano Marsili,Marchese Carlo Incisa di Camerana, Marchese Federico Gomez Paloma, Conte Andrea Lignani Marchesani, i baroni Antonio Lazzarino de Lorenzo e Roberto Jonghi Lavarini.

Giuseppe Grifeo – Il Tempo

* * *

Matrimonio del Conte Fernando Crociani Baglioni a Roma

Domenica 10 novembre 2013, a Roma, è stato celebrato il matrimonio del Conte Cavaliere di Gran Croce Prof. Fernando Crociani Baglioni (noto esponente della aristocrazia più tradizionalista) con Donna Simona Farcas (discendente da una antica famiglia della Transilvania e rappresentante della comunità romena in Italia). Alla Santa Messa (rigorosamente in latino, con la presenza dello stendardo pontificio della nobiltà nera) ed al successivo rinfresco, hanno partecipato, fra parenti ed amici, numerosi ospiti illustri, fra questi: Sua Eccellenza l’Archimandrita Simeone Catsinas, Sua Eccellenza il Rettore Monsignor Pedro Huidobro Vega, Monsignor Josè Apeles Santolana de Puey, Fra Marco Galdini, Sua Altezza Imperiale il Principe Stephan Cernetic del Montenegro (Serbia, Albania e Voivodina), Sua Altezza Serenissima il Duca Don Antonio d’Este Orioles, la Principessa Donna Elettra Marconi, il Principe Don Carlo Massimo, il Principe Don Alberto Giovanelli, il Principe Domenico Napoleone Orsini, il Principe Danilo Moncada di Monforte, il Principe Ernesto Liccardi Medici, il Marchese Alessandro Carletti, il Marchese Carlo Incisa di Camerana,  il Marchese Federico Gomez Paloma, la Contessa Anna Teodorani Fabbri Mussolini, il Conte Massimiliano Pulvano Guelfi, il Conte Bruno Vaccari, il Conte Andrea Lignani Marchesani, il Barone Fabrizio Michele Tortorici di Vignagrande, il Barone Roberto Jonghi Lavarini Freiherr von Urnavas, il Barone Antonio Lazzarino de Lorenzo, il Barone Francesco Scardaccione, Sua Eccellenza il Console Gunar Riebs, l’Ammiraglio Mario Mancini, il Generale di Corpo d’Armata Riccardo Amato, il Colonnello Stefano Marsili, il vice Presidente del Senato Maurizio Gasparri, l’Onorevole Riccardo Mastrangeli e l’Onorevole Marco Scurria. E’ stato una giornata memorabile, contemporaneamente aristocratica e nazional-popolare, all’insegna della tradizione e della fratellanza fra i popoli cristiani ed europei, che rimarrà nei cuori, certamente degli gli sposi, ma anche dei partecipanti e dei numerosi cittadini romani e turisti che hanno assistito al pittoresco corteo nuziale ed alle improvvisate danze in Piazza Navona.   aristocrazianews

*  *  *

Nunta Simonei Farcaş, preşedinta asociaţiei “IRFI”, cu contele Fernando Crociani Baglioni

O româncă în aristocraţia italiană: Simona Farcas, presedinta Asociatiei Italia Romania Futuro Insieme, s-a căsătorit pe 10 noiembrie, la Roma, cu reprezentantul unei cunoscute şi vechi familii de nobili, contele Fernando Crociani Baglioni. 

Cei doi miri au primit binecuvântarea şi felicitările Papei Francisc I, care a transmis o scrisoare cuplului. Cotidianul Il Tempo a dedicat un articol evenimentului.

Cei doi soţi în faţa altarului- Basilica di Sant’Apollinaire- Roma


Simona, originară din Iaşi, a fost condusă la altar de fratele ei mai mic, Anton
Contele şi contesa Crociani Baglioni

Printre invitaţi, numeroşi nobili italieni: principii Domenico Napoleone Orsini, Carlo Massimo, Ernesto Liccardi Medici, Danilo Moncada di Monforte, Alberto Giovanelli, Elettra Giovanelli Marconi, marchizi Carlo Incisa di Camerana, Federico Gomez Paloma, contele Andrea Lignani Marchesani, baronii Antonio Lazzarino de Lorenzo şi Roberto Jonghi Lavarini
 
Le urăm casă de piatră!
 
FOTO: FACEBOOK

dinitalia

*  *  *

 O romanca din Italia a devenit contesa Crociani Baglioni

Gazeta de Cluj, 22 Noi 2013,

Simona Farcaș, cunoscută în comunitate ca președinta asociației Italia-Romania Futuro Insieme (Irfi onlus) din Roma, este contesă, începând cu data de 10 noiembrie, data când s-a căsătorit cu alesul inimii ei, contele Fernando Giulio Crociani Baglioni. Nunta a fost oficiată la bazilica Sant’Apollinare din apropiere de piața Navona. Simona a primit un inel cu însemnele familiei.

Absolventă a Facultății de Litere și Filosofie, Simona C. Farcas, 36 de ani, din anul 2006 președinta asociației Irfi Onlus cu sediul la Roma, a avut intenția de a candida, în 2008, pentru Camera Deputataților, în colegiul diasporei. A renunțat, nereușind să adune numărul necesar de semnături pentru depunerea candidaturii. Potrivit blogului crocianibaglioni.wordpress.com, familia Contelui Crociani Baglioni este o familie nobilă antică din Ducatul Spoleto, cu o genealogie documentată care ajunge la Ser Simone, căpitan al Republicii din Norcia, sec. XV.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...